Clouds

Milieu

Drie Groene Pijlers

Volledig met hernieuwbare diesel en elektrische voertuigen

Het verlagen van onze CO2-voetafdruk bij ons transport is essentieel voor onze prestaties. We ondersteunen onze koerierspartners dan ook actief bij de overgang naar duurzamere brandstofopties. We beschikken ook over terminals die zichzelf van energie voorzien met zonnepanelen en oplaadstations voor elektrische voertuigen.

 

Routeoptimalisatie en vullingsgraad

Ons AI-systeem, Algot, creëert automatisch de meest efficiënte routes voor onze leveringen. Elke nacht wordt het algoritme verbeterd door de berekeningen te vergelijken met de werkelijke resultaten. Bovendien scannen we elk pakket dat door onze sorteermachines gaat in 3D, zodat de voertuigen maximaal gevuld zijn.

 

Duurzame steden

Budbee verlaagt de impact op het milieu in steden en verbetert de luchtkwaliteit door over te schakelen op hernieuwbare diesel, HVO100, en elektrische voertuigen in grotere steden. Wij voorzien de stedelijke bevolking van duurzame logistiek. Wij implementeren schone last mile oplossingen door gebruik te maken van HVO100 en elektrische auto's.

 

Hernieuwbare diesel 

Als we het over hernieuwbare diesel hebben, bedoelen we HVO100. HVO100 is een gehydrogeneerde plantaardige olie gemaakt van grondstoffen (zoals dierlijk vetafval uit de voedingsindustrie, gerecycleerde bakolie of visvet uit de visindustrie) die geen nieuwe koolstofdioxide in de atmosfeer brengen. Bovendien is HVO100 een brandstof die volledig compatibel is met de meeste dieselmotoren en met de infrastructuur voor dieseldistributie. Daardoor kunnen voertuigen gebruikt worden die vroeger op fossiele brandstoffen reden.

Budbee draagt bij tot verschillende Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030

VN SDG 7: Betaalbare en duurzame energie

Doelstelling 7.2: "Tegen 2030 het aandeel van hernieuwbare energie in de wereldwijde energiemix aanzienlijk verhogen". Budbee draagt bij aan deze doelstelling door te investeren in en het produceren van hernieuwbare energie met onze zonnepanelen. We investeren ook in laadstations voor elektrische voertuigen.

Affordable and clean energy
VN SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen

Doelstelling 11.6: "Tegen 2030 de negatieve milieu-impact van steden per persoon verminderen, bijvoorbeeld door in het bijzonder aandacht te besteden aan de luchtkwaliteit en de verwerking van stedelijk en ander afval". Budbee draagt bij aan dit doel door de milieu-impact van steden te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren door het gebruik van fossiele en hernieuwbare brandstoffen zoals HVO100 en elektrische voertuigen.

Sustainable cities and communities
VN SDG 13: Klimaatactie

Doelstelling 13.2: "Integreren van maatregelen tegen klimaatverandering in nationaal beleid, strategieën en planning". Budbee draagt bij aan dit doel door maatregelen te nemen tegen klimaatverandering. Zo gebruiken we hernieuwbare diesel (HVO100) en elektrische voertuigen. Daarnaast meten we onze jaarlijkse CO2-voetafdruk en compenseren we onze impact in de gebieden 1-3. Voor deze compensatie werken we samen met onze partner, Lune.

Climate action

Belangrijke bijdragen aan duurzaamheid

Het verminderen van onze CO2-uitstoot is een essentieel onderdeel van onze doelstellingen en we ondersteunen onze koerierspartners bij de overgang naar duurzamere brandstofopties. Daarnaast kijken we ook altijd naar verbeteringen met betrekking tot ons eigen verbruik.
Hernieuwbare diesel en elektrische voertuigen.

Wij zijn er trots op dat alle leveringen in België, Zweden, Finland en Nederland uitsluitend plaatsvinden met hernieuwbare diesel en elektrische voertuigen. Deze leveringen worden gedaan met behulp van elektriciteit, menselijke spierkracht en HVO100 (hernieuwbare diesel).

Energie-zelfvoorzienende terminals

In 2020 openden we een energie-zelfvoorzienende terminal met zonnepanelen en EV-oplaadstations. In 2022 komen er op vier nieuwe locaties terminals bij en zijn we gestart met de bouw van een zesde.

Routeoptimalisatie en vullingsgraad

Onze technologische innovaties dragen sterk bij aan onze duurzaamheid, klanttevredenheid en efficiëntie.

  • Onze op maat gemaakte algoritmen zorgen ervoor dat het voertuig de meest optimale route rijdt, zonder onnodige meters.
  • Wij scannen alle pakketten in 3D om een maximale vullingsgraad van onze voertuigen te garanderen. Zo verminderen we het aantal onnodige routes en het brandstofverbruik.
  • Onze zelf ontwikkelde chauffeursapp begeleidt de chauffeurs tijdens de route, bijvoorbeeld door informatie te verstrekken over parkeren, komende stops (bv. of het efficiënter is om bij een bepaalde stop twee pakketten te brengen in plaats van één) en hoe het voertuig moet worden geladen.

Hulp nodig?

Vind antwoorden op de meestgestelde vragen

Lees het hier

Budbee round logo