Wie wij zijn

Budbee, opgericht in 2016, is een in Zweden gevestigd technologiebedrijf met de missie om online winkelen makkelijker te maken. Met een zelflerend systeem, op maat gemaakte algoritmen, een uitgebreid netwerk van pakketautomaten en thuisleveringen, bereikt Budbee meer dan 40 miljoen mensen in Zweden, Finland, Denemarken, België en Nederland.

Vanaf het begin heeft Budbee de behoeften van de consument op de eerste plaats gezet. Inmiddels heeft Budbee meer dan 7 miljoen unieke consumenten geholpen met leveringen op dezelfde of de volgende dag door middel van fietsen, elektrische voertuigen en biobrandstoffen. Duizenden e-commerce bedrijven, waaronder ASOS, Zalando, Inditex en H&M maken gebruik van Budbee. Gesteund door onder meer Kinnevik, Stena Sessan en AMF, is Budbee op weg om de toonaangevende facilitator voor e-commerce in Europa te worden. Altijd met oog voor de klant.

Op 31 oktober 2022 bundelen Budbee en Instabox de kracht onder de naam van een nieuw moederbedrijf, Instabee. Deze combinatie creëert een nieuwe uitdager, klaar om de Europese markt aan te pakken. Lees meer op instabee.com.

Budbee in cijfers

  • 450 +
  • collega's
  • 40M+
  • klanten bereikt
  • 5
  • actieve markten
  • 4.9 / 5.0
  • gemiddelde consumentenbeoordeling

Budbee mijlpalen

Sinds onze start in 2016 zijn we enorm gegroeid - bekijk een aantal highlights van onze reis:

2016

Fredrik Hamilton, net afgestudeerd van de Stockholm School of Economics, richt Budbee op: een bezorgbedrijf dat zich richt op ingepakte boodschappentassen.

Na een jaar van technologische ontwikkeling breidt het bedrijf uit naar de bezorging van e-commercepakketten en levert het voor de eerste keer in oktober.

De succesvolle lancering van een bezorgservice voor online winkelen trekt al snel externe investeerders aan. Voor het einde van het jaar haalt Budbee kapitaal op bij een groep bestaande uit o.a. Karl-Johan Person (CEO H&M), Sebastian Siemiatkowski (Co-Founder & CEO Klarna), Victor Jacobsson (Co-Founder Klarna), Stefan Krook (Co -Oprichter & CEO Kivra).

 

 

2017

We krijgen de sleutels van onze eerste terminal in Spånga, buiten Stockholm. Niet lang daarna wordt de eerste automatische sorteermachine ontworpen en gebouwd, gebaseerd op input en ideeën van het Budbee-team, wat de schaalbaarheid van het bedrijf aantoont.

Een strategische beslissing wordt genomen: afstappen van de aanvankelijke bezorging van boodschappentassen en uitsluitend focussen op e-commercepakketten. Een moedige beslissing in die tijd, toen de levering van boodschappen meer dan 50% van de omzet uitmaakte.

2017

Direct na de feestdagen breiden Budbee's bezorgzones zich uit buiten Stockholm, en in augustus kunnen klanten in zowel Malmö als Göteborg genieten van een nieuw soort online winkelervaring.

Ook tekent H&M een overeenkomst om Budbee leveringen aan hun klanten aan te bieden.

2018

Kinnevik investeert 80 miljoen SEK in Budbee en wordt de eerste grote externe investeerder van het bedrijf.

We verhuizen naar een grotere terminal in Stockholm, in Länna, maar nog spannender is dat Budbee het grootste thuisbezorgingsbedrijf in Zweden wordt. Slechts 2 jaar na de eerste levering!

Het is tijd voor Budbee's eerste internationale uitbreiding en we openen een terminal en een kantoor in Helsinki, Finland.

2019

Budbee breidt uit naar Denemarken. Klanten in drie landen kunnen nu genieten van een betere online winkelervaring.

H&M sluit zich aan als investeerder in Budbee in een ronde van 50 mSEK onder leiding van Kinnevik. De investeringsronde is bedoeld voor de verdere uitbreiding.

Budbee betreedt de grootste markt tot nu toe, Nederland.

2020

De Budbee app wordt gelanceerd en biedt klanten een nog betere ervaring van het afrekenen tot aan de levering.

Budbee haalt 278 mSEK op van Stena Sessan en bestaande investeerders.

We voegen pakketautomaten, Budbee Boxen, toe als aanvulling op de thuisbezorgservice.

2020

Het is tijd voor de grote opening van Budbee's eerste zelf ontworpen groene terminal. Bedekt met zonnepanelen en uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van sorteren, is dit state of the art.

Budbee breidt de bezorgzones in Zweden, Denemarken en Finland uit. In totaal worden er meer dan 300 nieuwe steden aan het netwerk toegevoegd.

2021

Een nieuwe financieringsronde is afgerond en we halen 525 mSEK op. De ronde wordt geleid door AMF, een toonaangevend pensioenfonds in Zweden en een van de grootste eigenaren van de Stockholm Nasdaq.

We lanceren ons aanbod in onze vijfde markt - België. Nu kunnen meer dan 30 miljoen mensen hun online aankopen door Budbee laten bezorgen.

Budbee telt meer dan 450 medewerkers en heeft meer dan 50 openstaande vacatures.

 

Onze investeerders

Ben jij onze nieuwe Budbee?

Bij Budbee werken we samen met een groep gepassioneerde en hardwerkende collega's. We hebben experts op het gebied van app-ontwikkeling, algoritme-ingenieurs, snelle terminalmedewerkers, consumentgerichte salescollega's, datagedreven business developers, en scherpe financiële medewerkers. Wil je deel worden van ons team? Bekijk dan de vacatures op de website.

Bekijk alle openstaande vacatures

Wil jij onderdeel zijn van ons team?

We hebben meerdere openstaande vacatures in al onze markten.

Bekijk alle openstaande vacatures

Budbee round logo