Duurzaamheid bij Budbee

Onze filosofie

Onze focus op duurzaamheid is niet zomaar een pr-stunt, het is een langetermijninvestering in de toekomst. In ons belang, in het belang van de consument en in het belang van de planeet. We zijn altijd op zoek naar manieren om ons bedrijf te verbeteren met nieuwe en innovatieve oplossingen. We zijn dan ook bereid om hogere kosten te dragen om verbeteringen mogelijk te maken die duurzaamheid op de lange termijn ten goede komen.

Of het nu gaat om het aanbieden van korting op HVO100 aan onze bezorgpartners, investeringen in zonnepanelen, het inzetten van onze technische expertise om routes en de pakketindeling per route te optimaliseren of het samenwerken met cargobikebezorgers. We vinden het cruciaal om te zorgen voor een veilige en dankbare werkomgeving voor onze werknemers en de chauffeurs van de bezorgdiensten. Dit maakt deel uit van ons langetermijndoel om een duurzaam bedrijf te zijn.

Instabee Sustainability Report 2022

Lees ze hier

Budbee draagt bij tot verschillende Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030

Affordable and clean energy
VN SDG 7: Betaalbare en duurzame energie

Doelstelling 7.2: "Tegen 2030 het aandeel van hernieuwbare energie in de wereldwijde energiemix aanzienlijk verhogen". Budbee draagt bij aan deze doelstelling door te investeren in en het produceren van hernieuwbare energie met onze zonnepanelen. We investeren ook in laadstations voor elektrische voertuigen.

Decent growth and economic growth
VN SDG 8: Waardig werk en economische groei

Doelstelling 8.5 & 8.8: "Tegen 2030 volledige en productieve werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen". "Arbeidsrechten beschermen en een veilige en zekere werkomgeving voor alle werknemers bevorderen". Budbee draagt bij aan deze doelstelling door te zorgen voor duurzame economische groei, productieve werkgelegenheid in vijf landen en het bieden van fatsoenlijk werk. Daarnaast beschermt Budbee de arbeidsrechten en biedt het veilige en zekere werkomgevingen.

Sustainable cities and communities
VN SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen

Doelstelling 11.6: "Tegen 2030 de negatieve milieu-impact van steden per persoon verminderen, bijvoorbeeld door in het bijzonder aandacht te besteden aan de luchtkwaliteit en de verwerking van stedelijk en ander afval". Budbee draagt bij aan dit doel door de milieu-impact van steden te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren door het gebruik van fossiele en hernieuwbare brandstoffen zoals HVO100 en elektrische voertuigen.

Responsible consumption and production
VN SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie

Doelstelling 12.2 & 12.5: "Uiterlijk in 2030 een duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen realiseren". "Tegen 2030 de hoeveelheid afval aanzienlijk verminderen met maatregelen om afval te voorkomen, te verminderen, te recyclen of te hergebruiken". Budbee draagt bij aan deze doelstelling door een duurzamer consumptiepatroon aan te bieden via onze bezorgdiensten. Wij hebben C2C-handelspartners die duurzamere consumptie mogelijk maken en bijdragen aan de circulaire economie.

Climate action
VN SDG 13: Klimaatactie

Doelstelling 13.2: "Integreren van maatregelen tegen klimaatverandering in nationaal beleid, strategieën en planning". Budbee draagt bij aan dit doel door maatregelen te nemen tegen klimaatverandering door fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen aan te bieden. Daarnaast meten we onze jaarlijkse CO2-voetafdruk en compenseren we onze impact in de gebieden 1-3. Deze compensatie doen we samen met onze partner, Lune.

Hoe wij duurzaam werken

Milieu

Omdat we in de e-commerce werken, is transport een essentieel aspect van onze activiteiten. Het is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. We maken gebruik van technische oplossingen en innovatieve bouwmethoden.

Lees meer

Sociale verantwoordelijkheid

Budbee zou niet zijn waar we nu zijn zonder de fantastische mensen die in onze kantoren en terminals werken en de chauffeurs die in dienst zijn bij onze koerierspartners. We streven naar eerlijke arbeidsvoorwaarden, of je nu fulltime werkt, parttime, of slechts enkele uren per week.

Lees meer

Hulp nodig?

Vind antwoorden op de meestgestelde vragen

Lees het hier

Budbee round logo